Hasselnötscreme

 
Hej alla fina!
 
Hemmagjord hasselnötscreme -Kan det bli bättre?!
Jag tror inte det. Smaken är helt oslagbar jämfört med köpt hasselnötscrème och dessutom får man full koll på vad den innehåller. Jag slipper gärna palmoljan och de andra tillsatserna som finns i de flesta köpta hasselnötscremerna. 
Här kommer receptet:
 

Ingredienser:


200 g hasselnötter
2 msk kakao
2 msk kokosolja (smak- och doftfri)
2 msk agavesirap


Rosta nötterna på 200 grader på en plåt i ugnen i 4-6 minuter eller i en stekpanna tills de fått en fin yta. 
Låt dem svalna. Rulla hasselnötterna mellan händerna eller i en kökshandduk så du får bort det mesta av skalet. Lägg nötterna i en mixer eller foodprocessor och mixa tills det blir ett hasselnötssmör. Det kan ta upp till 20 minuter beroende på mixer, så ha tålamod. Stanna maskinen med jämna mellanrum och blanda runt så att allt blir mixat till en slät massa. När det har blivit ett smör lägger du i de andra ingredienserna och mixar tills det är blandat. Om man vill att hasselnötscrémen ska vara slätare kan man avsluta med en stavmixer.

 
Ha en fin dag!
 
KRAM