Grön pesto

 
Hej alla fina!
 
Hemmagjord pesto går inte att jämföra med den köpta. En hemmagjord pesto har ju kvar smaken av de färska basilikabladen, en smak som försvinner när peston hamnar i en burk. Pesto går dessutom snabbt att göra, och ingredienserna till den här finns oftast hemma i skafferiet. Den här peston är jättegod till pasta eller zucchinipasta, eller varför inte på en bit grillat bröd tillsammans med vegansk mozzarella och oliver?
 
Ingredienser:
 
1 kruka basilika
0,75 dl olivolja
1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor, skalade
Salt
 
Ta bort de tjockaste stjälkarna på basilikan. Lägg bladen och de tunna stjälkarna i en bunke. Häll i oljan. Hacka cashewnötterna och lägg dem i bunken. Pressa ned vitlöksklyftorna och tillsätt saltet. Mixa samman allt med en stavmixer tills det blir en slät röra. 
Klart!
 
 
Ha det gott! 
 
KRAM