Vegansk mustig tomatsoppa med kidneybönor

 
Hej!
 
Den här soppan gjorde jag till lunch idag. Härligt mustig, mättande och jättenyttig!
Den passar bra nu, när de flesta är tillbaks från semestern och allt ska dra igång igen eftersom den är så snabblagad. Passar också bra för dem som kanske känner att de vill vara lite nyttiga nu och äta lite billigare.
Här kommer receptet:
 
4 port
 
Ingredienser:
 
4 msk olja att steka i
1 gul lök, skalad och hackad
Paprikapulver
1000 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 - 4 vitlöksklyftor, skalade
2 - 4 tsk socker eller annat sötningsmedel
450 g kidneybönor, avrunna och sköljda
2 msk olivolja
1 - 2 tsk balsamvinäger
Svar-t och vitpeppar
Ev salt
 
 
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs löken tills den blir mjuk. Tillsätt paprikapulver. Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningarna. Pressa ned vitlöken. Tillsätt sockret. Koka allt på svag värme i ca 10 min. Lägg i kidneybönorna och låt allt koka i ytterligare 10 min. Mixa soppan med stavmixer eller i mixerbägare tills den blir slät. Runda av med olivolja och balsamico. Salta och peppra. Servera soppan med en klick havrefraiche och ett gott bröd.
 
 
 Om man vill ha en lite starkare soppa så kan man blanda ned 1 - 2 msk srirachasås. 
 
Kanske något till middagen ikväll?
 
Ha en underbar vecka!
 
KRAM