Veganska Pizzahjärtan

 
 
 
 
Hej alla fina!
 
Av hjärtan blir man glad! Dessa pizzahjärtan är dessutom helt veganska, så det blir dubbel glädje. Pizzorna har champinjoner som topping, det är inte alltid det går hem hos de små, så byt ut svampen mot något de gillar isåfall. 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
Pizzadeg:
 
50g jäst
2 msk socker eller annat sötningsmedel
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
 
Olivolja
Tomatsås
Champinjoner, skivade
Oregano
Vegansk riven mozarellaost
 
Lös upp jästen i degvätskan tillsätt resten och blanda ihop till en smidig deg. Vetemjöl special måste knådas längre än vanligt vetemjöl. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 25 min. Ta upp degen och dela den i fyra delar. Kavla ut den tunnt och skär ut hjärtan i olika storlek. Lägg hjärtana på bakplåtspapper på en plåt. Pensla hjärtana rikligt med olivolja. Lägg sedan på tomatsås (färdigköpt eller se recept på min tomatsås Pasta Pomodori) och den fyllning ni vill ha, förslagsvis champinjoner. Strö över oregano. Avsluta med att strö på vegansk riven mozarellaost och grädda pizzorna i 200 grader ca 10 min, tills de fått fin färg. Servera med en sallad.
 
Trevlig lördag:)
 
 
 
 
#1 - - Emma - Mamma - MODE:

så gott och fint med hjärtformade =)

ha en bra lördag
kramis

Svar: Tack, eller hur!? Ha det så fint:)
Maggiesskafferi

#2 - - Anna - Fotograf & Rovfågeltränare:

Vilken bra idé att göra hjärtan istället för vanlig, tråkigt rektangulär eller rund pizza! :D

Svar: Eller hur!? Det blir extra gott på något sätt. Har du sett mina "Bokstavspizzor?! Gör succé hos barn:) Ha en fin kväll!
Maggiesskafferi

#3 - - Tess:

Mums, vad gott! :D

Svar: Ja, Tess! Det var de:) Ha en fin lördagskväll!
Maggiesskafferi