Frukt och Nötbröd
Hoppas ni har det bra:)
Idag lade jag ut denna bild på Instagram. Det är ett frukt och nötbröd som blir supergott och håller sig saftigt länge. Som pålägg kan man ta vegansk mjukost, skivade äpplen, blåbär och fikon. Och så chiafrön förståss! Supernyttigt och gott!
Ingredienser:
1/2 paket jäst (25 g)
2 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker
4 dl ljummet vatten
4 msk olja
4 dl rågsikt
6 dl vetemjöl special
100g grovt hackade hasselnötskärnor
1 dl russin
1 dl solroskärnor
Smula ned jästen i en bunke. Strö över salt och socker. Häll i vatten och olja samt rågsikt. Låt stå några minuter. Häll i mjöl, nötter, russin och solroskärnor. Blanda med degkrokar till en smidig deg. Jäs degen i 1 h. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Forma ett avlångt bröd och skåra det. Jäs i 30 min. Sedan gräddar du brödet i 180 grader varmluft i ca 30 min. Låt brödet svalna på ett galler under en bakduk.
Ta hand om er, nu ska jag och León till Leos Lekland och trängas:):):)
KRAM
WOW! ser helt amazing ut, och veganskt <3 Inte ofta jag hittar det! Men alltså i mitten, är det fikon? Är det gott på? Har nog aldrig smakat ett fikon(om det nu är vad det är)